Šéfkuchař Luboš Tvrzický doporučuje tradiční Kulajdu.
Ingredience:
- Cibulka
- Smetana, mléko
- Hladká mouka
- Vývar
- Houby
- Brambory
- Kopr
- Vejce
- Divoké koření, sůl, pepř, cukr
- Ocet
- Microgreens červená řepa
Návod na přípravu:
- Nejdříve v hrnci na másle necháme zesklovatět cibulku.
- Do hrnce přidáme divoké koření a poté hladkou mouku, kterou krátce otestujeme a vytvoříme jíšku.
- Jíšku zalijeme studeným vývarem a mlékem.
- Necháme pozvolna povařit po dobu 20 minut. Poté přecedíme.
- Do takto připraveného základu přidáme orestované houby a vařené brambory.
- Na konci varu přilijeme smetanu a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
- Polévku stáhneme z plotny a přidáme nasekaný kopr
- Nakonec dozdobíme Microgreens červenou řepou.