Šéfkuchař Luboš Tvrzický doporučuje tradiční Kulajdu.


Ingredience:

  1. Cibulka
  2. Smetana, mléko
  3. Hladká mouka
  4. Vývar
  5. Houby
  6. Brambory
  7. Kopr
  8. Vejce
  9. Divoké koření, sůl, pepř, cukr
  10. Ocet
  11. Microgreens červená řepa


Návod na přípravu:

  1. Nejdříve v hrnci na másle necháme zesklovatět cibulku.
  2. Do hrnce přidáme divoké koření a poté hladkou mouku, kterou krátce otestujeme a vytvoříme jíšku.
  3. Jíšku zalijeme studeným vývarem a mlékem.
  4. Necháme pozvolna povařit po dobu 20 minut. Poté přecedíme.
  5. Do takto připraveného základu přidáme orestované houby a vařené brambory.
  6. Na konci varu přilijeme smetanu a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
  7. Polévku stáhneme z plotny a přidáme nasekaný kopr
  8. Nakonec dozdobíme Microgreens červenou řepou.

Explore More

Losos s dýňový krémem a máslovou tarhoňou s cuketou

Šéfkuchař Luboš Tvrzický doporučuje Losos s dýňový krémem a máslovou tarhoňou s cuketou

Kroupové rissoto s liškami a pošírovaným vejcem

Šéfkuchař Luboš Tvrzický doporučuje Kroupové rissoto s liškami a pošírovaným vejcem