Šéfkuchař Luboš Tvrzický doporučuje Losos s dýňový krémem a máslovou tarhoňou s cuketou
Návod na přípravu:
Dýňový krém
- Vydlabanou dýni nakrájenou na kostičky otestujeme na šalotce.
- Zalijeme vývarem a smetanou. Osolíme, opepříme a vaříme pomalu do měkka.
- Rozmixujeme a dochutíme zázvorem, limetkou a nakonec přidáme máslo.
Máslová tarhoňa s cuketou
- Tarhoňu uvaříme v osolené vodě.
- V pánvi na másle orestujeme cuketu nakrájenou na kostičky. Poté přidáme tarhoňu a ještě krátce orestujeme.
Losos
- Očištěného lososa (kůží dolů) zatáhneme na pánvi.
- Pak ho otočíme a dáme do vyhřáté trouby (180 °C) a pečeme do růžova.
Na talíř servírujeme dýňový krém, tarhoňu s cuketou, lososa a zdobíme microgreens ředkvičkou Daikon.