Šéfkuchař Luboš Tvrzický doporučuje Losos s dýňový krémem a máslovou tarhoňou s cuketou


Návod na přípravu:

Dýňový krém

  1. Vydlabanou dýni nakrájenou na kostičky otestujeme na šalotce.
  2. Zalijeme vývarem a smetanou. Osolíme, opepříme a vaříme pomalu do měkka.
  3. Rozmixujeme a dochutíme zázvorem, limetkou a nakonec přidáme máslo.

Máslová tarhoňa s cuketou

  1. Tarhoňu uvaříme v osolené vodě.
  2. V pánvi na másle orestujeme cuketu nakrájenou na kostičky. Poté přidáme tarhoňu a ještě krátce orestujeme.

Losos

  1. Očištěného lososa (kůží dolů) zatáhneme na pánvi.
  2. Pak ho otočíme a dáme do vyhřáté trouby (180 °C) a pečeme do růžova.

Na talíř servírujeme dýňový krém, tarhoňu s cuketou, lososa a zdobíme microgreens ředkvičkou Daikon.