Šéfkuchař Luboš Tvrzický doporučuje Kroupové rissoto s liškami a pošírovaným vejcem
Igredience:
Kroupy
Vejce
Vývar
Parmazán
Máslo
Sůl, pepř
Šalotka
Bílé víno
Lišky
Microgreens řeřicha
Návod na přípravu:
- Orestujte šalotku na másle.
- Přidejte kroupy a krátce je opečte. Poté zastříkněte bílým vínem, které nechte odvařit.
- Kroupy zalejte vývarem tak, aby byly ponořené. Pomalu vařte. Nezapomeňte osolit, opepřit.
- Vývar se pomalu začne vyvařovat, je tedy nutné ho po troškách dolévat, dokud kroupy nebudou „AL DENTE“ (na skus).
- Ke konci varu přidejte orestované lišky na másle.
- Nakonec do rissota zašlehejte máslo a parmazán, aby získalo krémovou konzistenci.
- Ke konci si připravte pošírované vejce = vroucí voda s octem – stáhnout pod bod varu a pomalu vyklepnout čerstvé vejce a nechte „dovařit“ po dobu 3 minut.
- Krémové rissoto servírujte na talíř, doplňte vejcem, restovanými liškami a dozdobte Microgreens řeřichou.