Šéfkuchař Luboš Tvrzický doporučuje Kroupové rissoto s liškami a pošírovaným vejcem


Igredience:

Kroupy

Vejce

Vývar

Parmazán

Máslo

Sůl, pepř

Šalotka

Bílé víno

Lišky

Microgreens řeřicha

Návod na přípravu:

  1. Orestujte šalotku na másle.
  2. Přidejte kroupy a krátce je opečte. Poté zastříkněte bílým vínem, které nechte odvařit.
  3. Kroupy zalejte vývarem tak, aby byly ponořené. Pomalu vařte. Nezapomeňte osolit, opepřit.
  4. Vývar se pomalu začne vyvařovat, je tedy nutné ho po troškách dolévat, dokud kroupy nebudou „AL DENTE“ (na skus).
  5. Ke konci varu přidejte orestované lišky na másle.
  6. Nakonec do rissota zašlehejte máslo a parmazán, aby získalo krémovou konzistenci.
  7. Ke konci si připravte pošírované vejce = vroucí voda s octem – stáhnout pod bod varu a pomalu vyklepnout čerstvé vejce a nechte „dovařit“ po dobu 3 minut.
  8. Krémové rissoto servírujte na talíř, doplňte vejcem, restovanými liškami a dozdobte Microgreens řeřichou.

Explore More

Kulajda

Šéffkuchař Luboš Tvrzický doporučuje tradiční Kulajdu.

Losos s dýňový krémem a máslovou tarhoňou s cuketou

Šéfkuchař Luboš Tvrzický doporučuje Losos s dýňový krémem a máslovou tarhoňou s cuketou