Náš příběh
Jsme tři obtížně zaměstnatelní kamarádi ze Zahájí, kteří se rozhodli splnit si svůj sen, tedy začít podnikat v tom, co je baví a naplňuje.
Klasickému pěstování bylinek a zeleniny se věnujeme už nějaký ten rok. Kromě toho s velkým zaujetím sledujeme moderní trendy ve světě, a tak jsme také objevili microgreens. Po pár pokusech o vlastní výpěstky jsme se rozhodli, že microgreens dostaneme mezi lidi, nejprve do blízkých restaurací a bister, kde dbají na kvalitu surovin a kde si vyhrají s přípravou svých jedinečných pokrmů, tak i mezi „běžné“ spotřebitele, jež si mohou dopřát obrovskou nálož zdraví prospěšných látek, které microgreens obsahují.
V dnešním světě materiálního blahobytu, kdy se zdá, že máme vše, nač si vzpomeneme, občas zapomínáme na to, že mnohem důležitější je pěstovat si blahobyt uvnitř nás samotných.
David, Martin a Tomáš z Vaší Zahrádky blahobytu.
Chutnáme hezky. Jihočesky
Bylo pro nás velikou ctí zúčastnit se soutěže o regionální značku. O regionální značku, která má svou tradici a pro nás osobně OBROVSKÝ význam. Tuto soutěž sledujeme už nějaký rok. Pravidelně nakupujeme produkty s tímto označením a ani ve snu by nás nenapadlo, že se nám někdy podaří tuto značku získat. Navíc můžeme používat placičku na 3 naše výhonky – hrášky, kedlubny a ředkvičky China rose – která se dokonce stala absolutním vítězem ve své kategorii.
Bylo pro nás obrovským zadostiučiněním vyhrát něco takového. Zároveň i určitou motivací do dalších pěstitelských počinů.
Hydroponické skleníky
Rozšiřujeme náš pěstitelský sortiment. Dalším naším pěstitelským počinem jsou hydroponické saláty. A cože to vlastně jsou ty hydroponické saláty? Pod tímto pojmem si lze představit „živé“ saláty, které rostou přímo z vody. Jedná se o technologii, při které se využívá živného roztoku, který cirkuluje v uzavřeném systému. Každý salát si tak z roztoku dokáže vzít, kolik jen potřebuje. Oproti polní produkci se uspoří více než 95% vody. Naše hydroponické pěstování je tak šetrnější k životnímu prostředí oproti běžnému pěstování.
Saláty sklízíme živé s kořenovým balem, čímž výrazně prodlužujeme jejich trvanlivost a nutriční kvalitu.