Pod pojmem Microgreens si lze představit
mladé výhonky zeleniny a bylinek, které
dorůstají do výšky jen několika málo centimetrů.
Jsou výjimečné svou výraznou chutí, svěžestí a
také svou schopností dodat pokrmu trochu té
estetičnosti, aby byly spokojeny nejen naše
chuťové pohárky, ale i náš zrak.
Jedí se čerstvé a
jsou ceněny pro své vysoké nutriční hodnoty,
̈obsahují totiž až 40x více zdraví prospěšných
látek než „dospělé verze“.
Tip č.1
Při skladování při pokojové teplotě, například někde na kuchyňské lince, alespoň 1x za den zaroste.
Pozor. Pouze zarosit. Nepřemokřit. Přemokření by mohlo vést k tvorbě plísní.
Při této teplotě je nutno počítat s růstem rostlinek, který už nemusí být tak vzhledný a chutný.
Tip č.2
Při skladování v nižších teplotách se omezuje růst a rostlinky déle udrží svůj vzhled a chuť. Také péče je téměř bezúdržbová.
Ideálně tedy skladovat v ledničce nebo v nějaké místnosti s nižšími teplotami.
Pozor. Neskladovat v mrazáku. Rostlinky by se spálily.
Tip č.3
Zkonzumujte vše najednou.
Jestli si microgreens zamilujete jako my, tak se skladováním nebudete muset vůbec zabývat :-)
Přejeme dobrou chuť!